2019 Muinaismarkkinat pidettiin heinäkuun puolivälissä. Menestys oli hurja! Kävijöitä oli liki 8000 eli jo neljäntenä markkinavuotena kävijät ovat lisääntyneet!

Birckalaiset ry oli mukana kuten viime vuonnakin antamalla omalta osaltaan ison panoksen markkinoiden onnistumiselle.

Olimme mukana Reipin markkina-alueella eri tehtävissä sekä pidimme jälleen Muinaispidot Ty Toivon talolla, tällä kertaa kahtena iltana. Ohjelmassa oli musiikia ja taikuutta sekä poskettoman hauska Suuri Kirppusirkus. Tänä vuonna oli erilainen ruokatarjonta kumpanankin iltana; kalaa, kanaa ja possu vartaassa-ilta.

Uutuus oli lasten Viikinkiseikkailu, joka järjestettiin neljästi markkinoiden aikana. Menestys yllätti seikkailua tekemässä olleet! Tulijoita oli runsaasti ja tästä innostuneena tulemme kehittämään seikkailua edelleen. Ensi vuonna on odotettavissa jotain uutta ja jännittävää!

Alla kuvia markkina-alueelta, viikinkiseikkailusta sekä muinaispidoista.

Alla näemme muutamia kuvia 2017 ja 2018 Pirkkalan Muinaisaikamarkkinoilta. Birckalaiset ry perustettiin keväällä 2018, juuri ennen vuoden 2018 markkinoita. Markkinoilla yhdistyksemme vastuualueena oli mm. erittäin suosittu lastenalue, jossa lapset voivat puuhastella miekkoja ja kilpiä tehden sekä tehdä arkeologisia kaivauksia.

Näemme myös muutamia kuvia Birckalaiset ry:n järjestämistä Viikinkipidoista, jotka pidettiin Ty Toivon talolla Kranaatinmäentiellä lauantaina 14.7.2018.Illalliskortteja myytin n. 100 kpl ja tupa oli täpötäysi, ruoka aitoa viikinkiruokaa, ohjelma viimeisen päälle tilaisuuden hengen mukaan ja tunnelma huipussaan.

Yleisön palaute oli niin positiivista, että ensi vuonna nähdään uudelleen!

9.2.2019 Pidettiin sahtikurssi Pirkkalassa sahtimestari Laitisen vetämänä.

Osallistujia olisi tullut pilvin pimein mutta kurssitilat eivät antaneet myöden!

Heitettiin ajatus, että pidetään uusi kurssi loppuvuodesta 2019, pannaan joulusahdit!

Alla muutamia kuvia kurssilta.

9 – 10 maaliskuuta Birckala 1017 tapahtuma Vapriikissa. Mukana oli joukko ´muinaismyyjiä´ sekä myös Pirkkalan Muinaisaikayhdistyksen edustus. Molempina päivinä yhdeksän tuntia mielenkiitoisia keskusteluja ja uusia kasvoja! Kiitokset paikalla olleille yhdistyksen jäsenille! Väkeä oli melko mukavasti, meidän oma muinaisaikayhdistyksen uunituore esite loppui sunnuntaina; saatiin uusia jäseniä ja kiinnostus oli kova. Tervetuloa kaikki uudet jäsenet!

Videoita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This