29.8.2020 lauantaina oli taas yksi “milestone” saavutettu! Edellisviikolla saimme tiukan ponnistuksen jälkeen kylän portin pystyyn. Avoimet Portit tapahtuma pidettiin sitten 29.8.

Pidimme melko “matalaa profiilia” ennakkomainonnan suhteen koska elämme edelleen pandemia-aikaa ja ihmisten terveys on tärkeyssijalla ykkösenä.

No, yllätyimme iloisesti; vieraita kävi yli 350, mikä on näissä olosuhteissa ihannemäärä!

Tarjolla oli Birckalaisten muonitusryhmän valmistamia herkkuja mm. ohraleipäsiä sekä olutlettuja vadelma-mustikkahillon kera.

Ohjelmassa oli työnäytöksiä, Pirkkalan kuulut Mystikko ja Loihtija vierailivat ja esittivät mukaansatempaavan taikashown, paikalla oli myös muutamia käsityöläisiä myymässä tuotteitaan.

Harjun Kaarti Jyväskylästä vahvistettuna muutamalla Pirkkalan Kaartin jäsenellä esitti taistelunäytöksiä. Tanner tömisi ja miekat sekä kirveet kalskahtelivat kun kaartilaiset antoivat palaa!

Ylipäätään juhlasta jäi lämmin ja muistorikas tunnelma. Ensi vuonna Birckalaiset tempaisevat uudelleen, tämänkertainen oli vain harjoitusta.

Alla kattava otos kuvia lauantaipäivästä. Saimme kuvaajaksi Jani Kinnusen, jonka pettämätön “kuvasilmä” taltioi erinomaisia otoksia!

Kuvat eivät ihan ole kronologisessa järjestyksessä mutta tunnelma toivon mukaan välittyy niistä!

17.5.2020 oli historiallinen päivä! Pidimme ekat talkoot! Päivä oli aurinkoinen ja ei satanut pisaraakaan. Talkooväkeä oli runsain mitoin paikalla. Tämä oli osoitus siitä, että Birckalaiset panostavat tosissaan muinaiskylään ja talkooväki suorastaan puhkui intoa.

Talkoililimme aamusta (10.00) iltapäivään 16.00 asti. Innokkaimmat taisivat jäädä paikalle vielä pidemmäksikin aikaa.

Pääkohteita oli alueen sisääntuloinfran kunnostus eli alueelle tulee jatkossa pääsemään kuivin jaloin. Tärkeää oli myös kasvimaan, nuotiopaikan ja kalmiston kunnostus.

Töitä tehtiin iloisella mielellä ja samalla suunniteltiin myös mitä seuraavissa talkoissa tehdään…

Oli juhlallinen ja upea hetki kun kylän seppä Joona iski ukonkivellä kipinän kuiviin heiniin! Ikiaikainen konsti toimi erinomaisesti ja pian meillä oli aidolla tavalla sytytetty nuotio!

 

6.5.2020 Pirkkalainen lehti haastatteli Birckalaiset ry:n hallituksen jäseniä liittyen Reippiin perustettavaan Muinaiskylään. Alla kuvia tilaisuudesta  Pirkkalaisen haastattelun teki päätoimittaja Antti Jokinen.

Birckalaiset ry:stä oli mukana Arja Rinneaho, Kirsti Turkia, Joona Peltoniemi ja Erkki Turkia (kuvaus).

2019 Muinaismarkkinat pidettiin heinäkuun puolivälissä. Menestys oli hurja! Kävijöitä oli liki 8000 eli jo neljäntenä markkinavuotena kävijät ovat lisääntyneet!

Birckalaiset ry oli mukana kuten viime vuonnakin antamalla omalta osaltaan ison panoksen markkinoiden onnistumiselle.

Olimme mukana Reipin markkina-alueella eri tehtävissä sekä pidimme jälleen Muinaispidot Ty Toivon talolla, tällä kertaa kahtena iltana. Ohjelmassa oli musiikia ja taikuutta sekä poskettoman hauska Suuri Kirppusirkus. Tänä vuonna oli erilainen ruokatarjonta kumpanankin iltana; kalaa, kanaa ja possu vartaassa-ilta.

Uutuus oli lasten Viikinkiseikkailu, joka järjestettiin neljästi markkinoiden aikana. Menestys yllätti seikkailua tekemässä olleet! Tulijoita oli runsaasti ja tästä innostuneena tulemme kehittämään seikkailua edelleen. Ensi vuonna on odotettavissa jotain uutta ja jännittävää!

Alla kuvia markkina-alueelta, viikinkiseikkailusta sekä muinaispidoista.

7.3.2020 pidettiin Suupanniityn koululla, Pirkkalassa, toinen yhdistyksen järjestämä olutkurssi. Suosio oli kokolailla hurja, 25 osanottajaa + sahtimestari Mika Laitinen + ‘kahvimikkona’ toiminut Birckalaisten Erkki Turkia.

Kurssille ilmoittauduttiin ripeästi ja se täyttyi pikavauhtia.

Tämä kurssi on siitä historiallinen, että tuotteiden pohjana käytettiin norjalaista kveikkiä. Tehtiin kolmenlaista olutta, jokaiselle jotain!

Sahtia, Gruit alea, Humaloitua raakaolutta!!

Riippuen oluttyypistä ainesosina oli mallasta, katajaa, kuivattua suomyrttiä, humalaa ja kaikissa kuivattu kveik!

Vielä kerran isot kiitokset osanottajille ja kurssin vetäjälle Mika Laitiselle!

Alla kuvia kurssilta

 

Alla näemme muutamia kuvia 2017 ja 2018 Pirkkalan Muinaisaikamarkkinoilta. Birckalaiset ry perustettiin keväällä 2018, juuri ennen vuoden 2018 markkinoita. Markkinoilla yhdistyksemme vastuualueena oli mm. erittäin suosittu lastenalue, jossa lapset voivat puuhastella miekkoja ja kilpiä tehden sekä tehdä arkeologisia kaivauksia.

Näemme myös muutamia kuvia Birckalaiset ry:n järjestämistä Viikinkipidoista, jotka pidettiin Ty Toivon talolla Kranaatinmäentiellä lauantaina 14.7.2018.Illalliskortteja myytin n. 100 kpl ja tupa oli täpötäysi, ruoka aitoa viikinkiruokaa, ohjelma viimeisen päälle tilaisuuden hengen mukaan ja tunnelma huipussaan.

Yleisön palaute oli niin positiivista, että ensi vuonna nähdään uudelleen!

9.2.2019 Pidettiin sahtikurssi Pirkkalassa sahtimestari Laitisen vetämänä.

Osallistujia olisi tullut pilvin pimein mutta kurssitilat eivät antaneet myöden!

Heitettiin ajatus, että pidetään uusi kurssi loppuvuodesta 2019, pannaan joulusahdit!

Alla muutamia kuvia kurssilta.

9 – 10 maaliskuuta Birckala 1017 tapahtuma Vapriikissa. Mukana oli joukko ´muinaismyyjiä´ sekä myös Pirkkalan Muinaisaikayhdistyksen edustus. Molempina päivinä yhdeksän tuntia mielenkiitoisia keskusteluja ja uusia kasvoja! Kiitokset paikalla olleille yhdistyksen jäsenille! Väkeä oli melko mukavasti, meidän oma muinaisaikayhdistyksen uunituore esite loppui sunnuntaina; saatiin uusia jäseniä ja kiinnostus oli kova. Tervetuloa kaikki uudet jäsenet!

Videoita

Pin It on Pinterest

Share This
Verified by MonsterInsights