Hyvät Birckalaiset,


Joulun tuoksuinen tervehdys jäsenkirjeen merkeissä. Birckalaisten syksy on mennyt huimaa vauhtia ja tekemistä on ollut paljon. Taulantekokurssi oli kahtena viikonloppuna ja siellä saatiin aikaan mielenkiintoisen näköiset muinaissytykkeet. Nyt puuttuvat enää tulukset, mutta nekin varmasti tehdään ennen pitkää.


Birckalaiset jätti Pirkkalan kunnalle kuntalaisaloitteen viikinkikylän rakentamiseksi Reippiin. Sen etenemistä seuraamme tulevissa jäsenkirjeissä.


Kekri-juhla yllätti järjestäjät täydellisesti. Birckalaiset varautuivat noin sataan vieraaseen, Reipin tila arvioi, että ihmisiä tulisi noin 500. Kun tapahtumaan osallistui yli 1500 ihmistä olimme totisesti yllättyneitä. Mutta juhlat onnistuivat erinomaisesti ja huomisessa Birckalaisten kokouksessa käymme läpi palautteen ja kirjaamme ylös, mitä ensi vuodelle tarvitsemme.


24.11. Birckalaiset olivat järjestämässä yhdessä kunnan kanssa piparipajaa kirjastossa. Ahkerat tonttumme avustivat taitavia lapsia piparkakkujen koristelussa.


25.11. osallistuimme Pirkkalan joulumarkkinoille ja myimme siellä arpoja sekä Joonan tekemiä koruja ja taontatöitä. Meillä on vielä 6 kpl Johanna Valkaman kirjoittamaa Hiidenväen tarinoita -kirjaa jäljellä, jos haluatte hankkia vaikka joululahjaksi. Hinta on 15 euroa/kpl.


Birckalaiset kokoontuvat siis huomenna 4.12. liikuntatalon kokoustilassa klo 18. Suunnittelemme taas uusia kujeita ensi vuodelle. Tervetuloa!


Sunnuntaina 13.1. klo 11-17 Kyöstin kerhotalolla on kinnasneulakurssi, joka peruuntui syksyllä hinta 25 €/ jäsenille 20 € hinta sisältää puisen kinnasneula-aihion, joka viimeistellään kinnasneulaksi ja opetellaan perustekniikka kinnasneulalla neulomiseen. Mukaan neulomiseen soveltuvaa lankaa esim. Novitan Puro, huopuva lanka on eduksi.


26.1. Tehdään lautanauhaa.


Jousiammunta jatkuu vuodenvaihteen jälkeen.Sahtikurssi järjestään helmi-maaliskuussa.Keväälle on suunnitteilla myös kenkäkurssi, pukukurssi, ketjut koruihin, bofferimiekkojen tekeminen. Lisää kurssien aiheita voitte kertoa tähän sähköpostiosoitteeseen.Meillä on jo yli 50 jäsentä, joten ideoita uusista muinaisaikaisista harrastuksista ja käsitöistä varmasti tulee.

Uusille jäsenille ja jäseniksi aikoville vielä tietoa Birckalaisista.

Birckalaisten päällikkönä toimii Arja Rinneaho.

Varapäällikkönä joukkoja kurissa pitää Joona Peltoniemi.

Kirjurina ja tiedonvälittäjänä häärii Kirsti Turkia.

Aarrekätköä ja rahamassia vartioi Pirjo Kivelä.

Birckalaiset ovat facebookissa, joten kannattaa käydä tykkäämässä sivusta https://www.facebook.com/Birckalaiset/.

Kotisivut ovat osoitteessa www.birckalaiset.org

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen birckalaiset@gmail.com 
Uudet jäsenet ovat aina tervetulleita.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This