Keväinen tervehdys!

Maaliskuu maata näyttää, sanotaan. Birckalaisillakin jo sormet syyhyävät päästä rakentamaan muinaiskylää. Vielä saamme hetken odottaa rahoitusta. Asia pyörii nyt Pirkkalan kunnan rattaissa, mutta varmasti pikapuoliin muodollisuudet saadaan hoidettua.
Birckalaisten seuraava kokous onkin vuosikokous 24.3. Kyöstin kerhotilassa, Kyöstintie 6 klo 18.00
Esillä sääntömääräiset asiat, sekä yhdistykseen perustettavat uudet jaostot.
Elävöittäjät, jotka ovat kiinnostuneita lähtemään erilaisiin tapahtumiin elävöittämään muinaisaikaa ja järjestämään retkiä yms. Rakentajat, jotka osallistuvat mm. muinaiskylän rakentamiseen ja ovat kiinnostuneita muinaisista veistotekniikoista ja rakentamistavoista yms. Soturit eli Birckalan kaarti, erityisesti miekkailu, mutta myös jousiammunta ja muut soturien vaatimat taidot. Kädentaitajat ovat käsitöistä kiinnostuneita, erilaiset muinaiset tavat tehdä käsitöitä ja asuja. Tiedon etsijät, kuten metallinetsinnästä kiinnostuneet Parantajat, jotka ovat kiinnostuneita yrteistä, yrttilääkinnästä ja muista luonnonparantamisen tavoista. Muonittajat ovat kiinnostuneita muinaisruuista ja juomista, mausteista yms.
Jaostot muodostavat whatsapp ryhmiä, joihin kiinnostuneet voivat ilmoittautua lähettämällä tähän sähköpostiin puhelinnumeronsa.
Birckalan kaarti harjoittelee viikottain Nääshallissa. Harjoitusaika on lauantaisin klo 12-14, pääasiassa Budo 3 -salissa.
Ensi lauantaina 14.3. klo 11-15 Kyöstin kerhotilassa, Kyöstintie 6 on mahdollisuus tehdä omia käsitöitä ja pukukangastilauksia. Kangasmallit ovat siellä näytillä. Muinaispukujen peruskaavoja on myös saatavilla.
Jousiammunnnan peruskurssi on lauantaina 28.3. Kurikankulman koululla ja jatkokurssi 4.4.
6.6. Reipin museoalueella pidetään kasvivärjäyskurssi. Aikoihin ja hintoihin palataan myöhemmin.
Muinaisolutkrssi pidettiin 7.3. ja se oli täynnä. Kurssi oli varsin mielenkiintoinen.
Pirkkalan muinaismarkkinat ovat tänä vuonna 11.-12.7. Birckalaiset osallistuu monin eri tavoin tapahtuman järjestämiseen. Jos olet kiinnostunut tulemaan talkoisiin, ilmoita kiinnostuksesi tähän sähköpostiin.
Birckalaisten jäsenmäärä on noussut yli sataan, joka on aivan mahtavaa. Toivottavasti kykenemme vastaamaan jäsenten toiveisiin.
Aurinkoista kevättä kaikille ja uudet jäsenet – tervetuloa mukaan!
Ystävällisin terveisin
Kirjuri Kirsti 

Pin It on Pinterest

Share This