Hyvät Birckalaiset,

Kevät keikkuen tulevi ja Birckalaiset valmistautuvat tulevaan kesään. Vuosikokous on pidetty ja jäsenmaksutkin laskutettu. Jos et vielä ole maksanut jäsenmaksuasi vuodelle 2019 tässä vielä muistin virkistykseksi maksuohjeet:
Lasku nro 25
Maksun saaja: Pirkkalan muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry
Tilinro: FI33 4503 0010 5499 41
BIC: ITELFIHH
Pankkiviite: 80020
Viesti: Jäsenen nimi, jäsenmaksu 2019
Maksun summa 10 €
Tarkistan maksut toukokuun alussa ja tarkistan maksaneiden jäsenten määrän.
Mitä sitten on keväällä jo tapahtunut. Tehtiin kurpposia. Hieno ja haastava kurssi, jos kiinnostusta ilmenee, niin otamme kurssin uudelleen ohjelmaan syksyllä.
Huomenna kokoonnumme suunnittelemaan kesän ohjelmaa. Muinaismarkkinat ovat kesän kohokohta ja vapaaehtoisia järjestelyyn kaivataan. Voitte ilmoittautua minulle tähän sähköpostiosoitteeseen. Meillä on markkinoilla ainakin lasten alue ja infoteltta sekä jotain muuta mahdollista, mitä keksitään.
11.5. meillä on pukutalkoot. Kokoonnumme yhdessä tuunaamaan ja tekemään pukuja. Omat materiaalit ovat tarpeen ja paikan päällä saa opastusta ja neuvoja materiaaleihin ja kaavoihin liittyen. Asuihin ei tarvitse suhtautua tiukan puristisesti, eikä asun tarvitse olla kopio arkeologisista löydöistä. Pukuja oli muinaisaikaan varmasti monenlaisia, eikä kaikista ole jäänyt jäljelle lankaakaan. Naisten puvun malli perustuu aluspukuun ja päälle laitettavaan peplokseen. Miesten vaatetuksena on pitkä paita ja housut.
Muinaispitoja on tänä kesänä kahdet. Perjantaina 12.7. kala/kana -ruoka molempia siis samassa annoksessa ja lauantaina 13.7. varrassika. Jotain ohjelmaakin pitoihin on tulossa. Lauantain musiikista vastaa Ancient Bear Cult, perjantain musiikkitarjonta on vielä auki. Illalliskortteja pitoihin voi varata sähköpostista birckalaiset@gmail.com. Illalliskortin hinta on 35 euroa. Illalliskortit laskutetaan etukäteen.

Birckalaisten päällikkönä toimii edelleen Arja Rinneaho.

Varapäällikkönä joukkoja kurissa pitää Joona Peltoniemi.

Kirjurina ja tiedonvälittäjänä häärii Kirsti Turkia.

Aarrekätköä ja rahamassia vartioi Anita Ranta.

Jatketaan täysin purjein kohti kesää!

T. Kirsti

Pin It on Pinterest

Share This