Helisevää helmikuuta kaikille!

Birckalaisten toiminta jatkuu väkevänä.

Pirkkalan muinaisaikayhdistyksen osana aloittaa tänä keväänä viikinkimiekkailuryhmä Birckalan Kaarti. Luvassa on urheilullisemman puolen viikinkimiekkailua ja tekemisen meininkiä hyvällä asenteella. Ensimmäinen tapaaminen oli tammikuussa ja seuraava tapaaminen on 9.2. Kurikankulman koululla Aitttokorventie 2,  bussit 1 ja 11C klo 19-22 ja sitten 20.2. klo 19-22 Toivion koululla Korpitie 13, bussi 11B

Mukaan pääsee vielä.

Birckalan Kaarti liittyy sisarporukkana muiden kaartien joukkoon. Viikinkimiekkailu kaarteja löytyy Suomesta jo kolme Ulvilan Kaarti (Pori/Ulvila), Pohjan Kaarti (Oulu) ja Harjun Kaarti (Jyväskylä). Näiden kaartien osaaminen, resurssit ja ystävyys ovat uuden porukan tukena.

Kaartien viikinkimiekkailun pohjana on läntisen tyylisuunnan showsport miekkailu ja opetus- ja treenityyli on urheilullinen ja taistelulajinomainen. Pidemmälle edenneet pääsevät halutessaan tekemään myös itäisen tyylin rajumpaa menoa sekä teknisempää rekonstruktio taistelua.

Tutustumiskerralla esitellään lyhyesti lajin historiaa ja sisältöä ja sen jälkeen osallistujat saavat pikakurssin lajin perusteista. Lisäksi sovitaan käytännönasioista jatkon suhteen.

Tutustumiskurssi on maksuton ja treenimaksut jatkossa pyritään pitämään minimissään.

Treenaamaan pääsee 16 vuotta täyttäneet vanhempien luvalla. Luvan myöntämisen edellytyksenä on se, että vanhemmat tulevat katsomaan yhdet treenit livenä. Taisteluun osallistuminen edellyttää 18 vuoden ikää. (Huom. yhdistyksellä ei ole tapaturmavakuutusta harrastajille.)

Jousiammunta jatkuu myös keväällä. Peruskurssina 21.3. ja jatkoa siihen 28.3. Kellonajat ilmoittelen vähän lähempänä.
7.3. on muinaisolutkurssi Suupanniityn koululla, Koulutie 8
Kurssi koostuu yhdestä hauskasta päivästä, jonka aikana panemme porukalla sahtia, keskiaikaista gruit alea sekä liettualaista kaimiškasia. Päivän aikana opit valmistamaan sahtia ja sahdin kaltaisia muinaisoluita yksinkertaisin kotikonstein. Opit myös käyttämään norjalaista perinnehiivaa kveikiä ja tallentamaan hiivajuuren seuraavaa erää varten.

Kurssin pitää olutkirjailija ja mallasjuomien seppä Mika Laitinen. Hän on kirjoittanut kirjat Viking Age Brew: The Craft of Brewing Sahti Farmhouse Ale, Sahti – Elävä muinaisolut ja Rakkaudella Pantua – Kotioluen uusi tuleminen. Laitinen on valmistanut olutta, sahtia, simaa ja siideriä kahden vuosikymmenen ajan sekä pitänyt kursseja sahdin, kotioluen ja siiderin valmistuksesta. Lisätietoa muinaisoluista ja Laitisesta: https://www.facebook.com/brewingnordic/ ja www.brewingnordic.com.

Kurssin hinta Birckalaisten jäsenille 50 €/hlö, muille kuin jäsenille 60 €/henkilö. Lisätietoa kurssista ja ennakkoilmoittautumiset 28.2.2020 mennessä sähköpostilla birckalaiset@gmail.com.
Kurssilla on vielä tilaa, mutta se täyttyy kohtalaisen nopeasti.
6.6. lähdemme tekemään kasvivärjäystä Reipin museolla. Merkitkäähän päivä kalenteriin. Lisätietoa seuraa.
Käsitöistä ja muinaispuvuista kiinnostuneet lahettäkää sähköpostia ja ilmoittakaa puhelinnumeronne, jotta saamme liitettyä teidät WhatsApp-ryhmään. Olemme tilaamassa yhteistilauksen villakangasta ja kangas sekä värimallit ovat tulossa.
Muinaiskylähankkeesta ja perinnerakentamisesta kiinnostuneet ilmoittautukaa niin ikään sähköpostilla. Aloittelemme kylän pohjatöitä heti kun rahoituskuvio selviää. Mukaan pääsevät kaikki kiinnostuneet. Varmasti tähänkin kommunikointiin on hyvä muodostaa WhatsApp-ryhmä.
Metallinetsintää on myös odotettavissa keväällä.
Seuraava yhdistyksen kokous on 18.2. klo 18. Kyöstin kerhotiloissa Kyöstintie 6.
Birckalaisten vuosikokous pidetään 17.3.
Laittakaahan sähköpostia osoitteeseen: birckalaiset@gmail.com, ilmoittautumisia, mietteitä, toiveita jne.
Puuhakasta keväänodotusta!

Pin It on Pinterest

Share This