Hyvät Birckalaiset!

 

Luette nyt ensimmäistä jäsenkirjettänne. Hienoa, että olette liittyneet joukkoomme.

 

Birckalaisten kesä on ollut kiireinen. Yhdistyksemme perustamisen jälkeen olemme piipahtaneet Euran viikinkikylässä ja kulttuurikeskus Nauravassa Lohikäärmeessä.

 

Kesän ehdoton kohokohta olivat Pirkkalan muinaismarkkinat ja Birckalaisten järjestämät viikinkipidot. Ennen markkinoita talkoilimme lähes tuhat kilpiaihiota ja lähimetsien pajukot ja muut vesakot tuli parturoitua miekkapuiksi. Lastenalue oli helmenetsintöineen jälleen kerran menestys, vaikkakin lisää osallistujia ensi vuoden markkinoiden lastenalueelle kaivataan. Ensi vuoden markkinat ovat siis 13.-14.7.2019.

 

Tällä viikolla pidetyissä vihtatalkoissa valmistui 40 talvivihtaa myytäväksi Sankilan kartanon pihamaalla yhdistyksen myyntipöydässä yhdessä leipästen ja ja pikkuleipien kanssa. Tämä liittyy Pirkkalan vanhat talot ja pihat tapahtumaan. Mielenkiinnolla odotamme pysyvätkö lehdet kuivatuissa vihdoissa, vai pitääkö vihdat myydä luutina.

 

Intoa toimintaan on riittänyt ja riittää edelleen. Birckalaisten edellisessä kokoontumisessa perustettiin työryhmät suunnittelemaan syksyn ja talven tapahtumia sekä harrastuskursseja. Jousiammunta ja bofferimiekkailu ovat vahvoilla liikunnallisella puolella. Kädentaitojen harrastajilla on suorastaan runsauden pulaa. Lautanauhoja, keramiikkaa, kenkiä, vaatteita, neulakinnastöitä, puu- ja metalli puhdetöitä… Seuraavassa kirjeessä palaan asiaan tarkemmin.

 

Myös tiedonjanoisille tullaan todennäköisesti järjestämään luentotilaisuuksia.

 

23.8. Olemme mukana Meidän Pirkkala -tapahtumassa. Nähtävänä myös kuvakooste menneiden vuosien markkinahuumasta. Tapahtumassa voi myös liittyä jäseneksi.

 

Birckalaisten päällikkönä toimii Arja Rinneaho.

Varapäällikkönä joukkoja kurissa pitää Joona Peltoniemi.

Kirjurina ja tiedonvälittäjänä häärii Kirsti Turkia.

Aarrekätköä ja rahamassia vartioi Pirjo Kivelä.

 

Birckalaiset ovat facebookissa, joten kannattaa käydä tykkäämässä sivusta https://www.facebook.com/Birckalaiset/.

Kotisivut ovat tekeillä ja avautuvat piakkoin osoitteessa www.birckalaiset.org

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen birckalaiset@gmail.com

Pin It on Pinterest

Share This