Vuoden 2023 Birckalaisten Kekri 21.10. oli menestys! Sekä lasten- että aikuisten kierroksella oli runsaasti Kekristä kiinnostunutta yleisöä! Meillä oli ‘Guest Starina’ Elämää ja teatteria – työpajan nuoria❤️????! Reipin metsässä kohdattiin mm. Kuutar, Äkräs, Tulenhaltija, Noita, Louhi, Kummitus, Päivätär ja tietenkin Kekripukki…
Tulenhaltijan taustarummutuksesta vastasi @ainonorrintytar

4 ensimmäisessä kuvassa kuvaajana @hannuvanhanen

Reipin museolla Birckalaiset pitivät pientä kahvi- ja ruokapistettä…kahvia, mehua, makkaraa ja maankuuluja muinaislättyjä…

Pirkkalan Muinaismarkkinat 2023

Pirkkalan Muinaismarkkinat pidettiin 8.7-9.7.2023

Birckalaiset ry oli taas mukana vahvalla panoksellaan,

Tapahtumia, esityksiä, ruokailua ym. oli runsain mitoin. Huima kirppusirkus Nostra&Damus, lasten Viikinkikierros, Taikuutta ja mystiikkaa, viikinkileiri, lasten alue, Riston kyyhkyset, Varpan heitto. Myyjien tärkeää panosta unohtamatta.

 

 

Kiitos kuvaajille, kuvat ovat arvokkaita dokumentteja ja muistoja!! Iso kiitos myös Birckalaisten jäsenille plus avustajille, jotka mahdollistitte tapahtuman meidän osalta!

 

 

 Pirkkalan Muinaismarkkinat 2022

Pirkkalan Muinaismarkkinat pidettiin 9.7-10.7.2022 kahden vuoden tauon jälkeen. Kansa otti markkinat jälleen omikseen, noin kuusituhatta kävijää kahtena päivänä!

Birckalaiset ry oli mukana vahvalla panoksellaan, kahden vuoden tauon aikana oli Reippiin noussut Birckalaisten muinaiskylä, joka tosin vielä on kesken mutta nousee pikkuhiljaa. Tervetuloa seuraaville Muinaismarkkinoille (8.7-9.7.2023) toteamaan missä mennään!

Toki tapahtumia, esityksiä, ruokailua ym. oli runsain mitoin. Huima kirppusirkus Nostra&Damus, lasten Viikinkikierros, Taikuutta ja mystiikkaa, lasten teatteria jurtassa, muinaismusiikkia jouhikolla, Viikinkileiri, lasten alue, Riston kyyhkyset, Varpan heitto, Ragnarökin jousiammunta…….

Ei sovi unohtaa Birckalan kaartia. Kaarti kirjaimellisesti ‘löi’ itsensä läpi näillä markkinoilla. Mies-, ja naissoturit olivat todella näkyvillä taidokkailla ja myös humoristislla esityksillään! Erittäin vahva panos! Kuvaajat ottivat satamäärin kuvia kaartin toiminnasta.

Elävöittäjiä oli markkinoilla noin 160 plus vierailijoiden omat aikakauteen sopivat asut…

Galleriaan kuvaajina Erkki Turkia, Jani Kinnunen ja Ari Laakso

Kiitos kuvaajille, kuvat ovat arvokkaita dokumentteja ja muistoja!! Iso kiitos myös Birckalaisten jäsenille plus avustajille, jotka mahdollistitte tapahtuman meidän osalta!

 

 

29.8.2020 Avoimet Portit!

 

29.8.2020 lauantaina oli taas yksi “milestone” saavutettu! Edellisviikolla saimme tiukan ponnistuksen jälkeen kylän portin pystyyn. Avoimet Portit tapahtuma pidettiin sitten 29.8.

Pidimme melko “matalaa profiilia” ennakkomainonnan suhteen koska elämme edelleen pandemia-aikaa ja ihmisten terveys on tärkeyssijalla ykkösenä.

No, yllätyimme iloisesti; vieraita kävi yli 350, mikä on näissä olosuhteissa ihannemäärä!

Tarjolla oli Birckalaisten muonitusryhmän valmistamia herkkuja mm. ohraleipäsiä sekä olutlettuja vadelma-mustikkahillon kera.

Ohjelmassa oli työnäytöksiä, Pirkkalan kuulut Mystikko ja Loihtija vierailivat ja esittivät mukaansatempaavan taikashown, paikalla oli myös muutamia käsityöläisiä myymässä tuotteitaan.

Harjun Kaarti Jyväskylästä vahvistettuna muutamalla Pirkkalan Kaartin jäsenellä esitti taistelunäytöksiä. Tanner tömisi ja miekat sekä kirveet kalskahtelivat kun kaartilaiset antoivat palaa!

Ylipäätään juhlasta jäi lämmin ja muistorikas tunnelma. Ensi vuonna Birckalaiset tempaisevat uudelleen, tämänkertainen oli vain harjoitusta.

Alla kattava otos kuvia lauantaipäivästä. Saimme kuvaajaksi Jani Kinnusen, jonka pettämätön “kuvasilmä” taltioi erinomaisia otoksia!

Kuvat eivät ihan ole kronologisessa järjestyksessä mutta tunnelma toivon mukaan välittyy niistä!

17.5.2020  Pidimme ekat talkoot!

17.5.2020 0li historiallinen päivä! Pidimme ekat talkoot! Päivä oli aurinkoinen ja ei satanut pisaraakaan. Talkooväkeä oli runsain mitoin paikalla. Tämä oli osoitus siitä, että Birckalaiset panostavat tosissaan muinaiskylään ja talkooväki suorastaan puhkui intoa.

Talkoililimme aamusta (10.00) iltapäivään 16.00 asti. Innokkaimmat taisivat jäädä paikalle vielä pidemmäksikin aikaa.

Pääkohteita oli alueen sisääntuloinfran kunnostus eli alueelle tulee jatkossa pääsemään kuivin jaloin. Tärkeää oli myös kasvimaan, nuotiopaikan ja kalmiston kunnostus.

Töitä tehtiin iloisella mielellä ja samalla suunniteltiin myös mitä seuraavissa talkoissa tehdään…

Oli juhlallinen ja upea hetki kun kylän seppä Joona iski ukonkivellä kipinän kuiviin heiniin! Ikiaikainen konsti toimi erinomaisesti ja pian meillä oli aidolla tavalla sytytetty nuotio!

 

Pääsimme paikallislehteen!

6.5.2020 Pirkkalainen lehti haastatteli Birckalaiset ry:n hallituksen jäseniä liittyen Reippiin perustettavaan Muinaiskylään. Alla kuvia tilaisuudesta  Pirkkalaisen haastattelun teki päätoimittaja Antti Jokinen.

Birckalaiset ry:stä oli mukana Arja Rinneaho, Kirsti Turkia, Joona Peltoniemi ja Erkki Turkia (kuvaus).

2019 MUINAISMARKKINAT

2019 Muinaismarkkinat pidettiin heinäkuun puolivälissä. Menestys oli hurja! Kävijöitä oli liki 8000 eli jo neljäntenä markkinavuotena kävijät ovat lisääntyneet!

Birckalaiset ry oli mukana kuten viime vuonnakin antamalla omalta osaltaan ison panoksen markkinoiden onnistumiselle.

Olimme mukana Reipin markkina-alueella eri tehtävissä sekä pidimme jälleen Muinaispidot Ty Toivon talolla, tällä kertaa kahtena iltana. Ohjelmassa oli musiikia ja taikuutta sekä poskettoman hauska Suuri Kirppusirkus. Tänä vuonna oli erilainen ruokatarjonta kumpanankin iltana; kalaa, kanaa ja possu vartaassa-ilta.

Uutuus oli lasten Viikinkiseikkailu, joka järjestettiin neljästi markkinoiden aikana. Menestys yllätti seikkailua tekemässä olleet! Tulijoita oli runsaasti ja tästä innostuneena tulemme kehittämään seikkailua edelleen. Ensi vuonna on odotettavissa jotain uutta ja jännittävää!

Alla kuvia markkina-alueelta, viikinkiseikkailusta sekä muinaispidoista.

OLUTKURSSI

7.3.2020 pidettiin Suupanniityn koululla, Pirkkalassa, toinen yhdistyksen järjestämä olutkurssi. Suosio oli kokolailla hurja, 25 osanottajaa + sahtimestari Mika Laitinen + ‘kahvimikkona’ toiminut Birckalaisten Erkki Turkia.

Kurssille ilmoittauduttiin ripeästi ja se täyttyi pikavauhtia.

Tämä kurssi on siitä historiallinen, että tuotteiden pohjana käytettiin norjalaista kveikkiä. Tehtiin kolmenlaista olutta, jokaiselle jotain!

Sahtia, Gruit alea, Humaloitua raakaolutta!!

Riippuen oluttyypistä ainesosina oli mallasta, katajaa, kuivattua suomyrttiä, humalaa ja kaikissa kuivattu kveik!

Vielä kerran isot kiitokset osanottajille ja kurssin vetäjälle Mika Laitiselle!

Alla kuvia kurssilta

 

Pin It on Pinterest

Share This
Verified by MonsterInsights